top of page
Søk
  • marthemsl

Hvordan kjøpe aksjer?


I søkefeltet hos handels plattformen din skriver du inn navnet på den aksjen du vil kjøpe. Det kan lønne seg å søke opp ticker symbolet. Et eksempel på dette ser du på bilde. selskapet heter Freyr men ticker symbolet til selve aksjene heter Frey.

Det kan være nyttig og finne ticker symbolet først, dette kan man finne på hjemmesiden til selskapet eller diverse nettsteder som MSN Money, e24, dagens næringsliv eller Yahoo finans osv.. Grunnen til dette er at firmaer ofte har børsnotert flere verdipapirer (obligasjoner, aksjetyper osv.)


Neste steg, her ser du bilde hvor man kan trykke kjøp. Du ser også "ordredybden" denne viser antall aksjer som ligger ute til kjøp og salg akkurat nå. Under ser vi at det ligger en bestilling på 10 aksjer til 8,09 dollar å det ligger 200 aksjer ute til salg for 8,11 dollar.


så trykker du på kjøp knappen, da kommer dette bilde opp. Saldo og eventuelle tilgjengelige beløp du har på konto vises øverst. ( her ser dere at jeg har valgt Equity Holding kontoen min til og handle fra)

Min beholdning betyr aksjene jeg allerede eier i selskapet. Akkurat nå eier jeg ingen aksjer i dette selskapet. Dette skal snart endres.


velg så ordretype enkel (kommer automatisk opp) Denne forsøker å handle aksjene du kjøper allerede fra første aksje.


På antall har jeg lagt inn 100, det er antallet aksjer jeg ønsker å kjøpe. På pris har jeg lagt inn 8,09, det er prisen i dollar jeg ønsker å handle for.


Beløp feltet regner handels plattformen for deg i riktig valuta, det er for hele handelen.


Gyldighet kan settes lenger frem i tid, det betyr at du kan legge inn en ordre langt under dagens pris og dersom aksje kursen faller til den prisen du vil handle for så kjøpes aksjene.


Tilslutt summeres prisen på aksjene med kurtasje. ( kurtasje er avgiften nettmegleren tar for å kjøpe aksjene for deg) en foreløpig beregning i norske kroner vises nederst. Men dette kan endre seg vis valutakursen endrer seg.


Når du har sett over ordren din trykker du kjøp og får da opp dette bildet. Det er en ordrebekreftelse som viser den relevante informasjonen du har lagt inn.

Trykk på kjøp. Da kommer dette bildet opp som viser at ordren din er mottatt. Trykk på se ordren for å se handelen, der ser du statusen.


Som dere ser så har ordren min blitt fullført, det betyr at jeg har kjøpt aksjene :)

Prisen jeg betalte var 8,05 selv om jeg la inn 8,09, dette er fordi megleren fikk en bedre pris en jeg la inn. ( prisen ved kjøp er altså en maks, du kan få det billigere)

22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Topp 8

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page