top of page
Søk
  • marthemsl

Walt Disney

Walt Disney er blant mine favoritt aksjer

Disney har jeg mange fine minner fra. Alt fra barndomsfilmer til bøker. Selv den dag i dag ser jeg mye Disney og spesielt til jul for da har jeg julerekka mi med filmer som må sees!

Første Disney filmen jeg elsket mest var Pocahontas, selv om alle disse prinsesse filmene var morsomme å se var hun favoritten. Disse minnene har jeg alltid med meg og Disney er fortsatt på topp når det kommer til filmkveld.


Disney består av 4 segmenter:

1. Media Networks

a. Tv kanaler (ESPN, ABC osv)

b. Direkte streaming (Disney+, ESPN+, Star)

c. Inndirekte streaming (Hulu+, Hotstar)


2. Parks & experiences

a. Parker (Disneyland, Disneyworld)

b. Cruise

c. Resorts

d. Opplevelser (Disney on ice)


3. studio Entertainment

a. Walt Disney motion pictures

b. Disney animated studios

c. Marvel studios

d. Pixar

e. Lucas film

f. 20th Century studios

De har mange fler!


4. consumer Products & interactive media

a. Merchandise (Leker, klær, matbokser osv.)

b. Spill (Pc, Xbox, PlayStation, Mobil, osv)

c. Apper

d. blu-ray


Disney tjener penger ved:

disse er rangert etter inntekt, altså tjener Disney mest på media nettverk (ESPN, Disney+, National geograpic osv.)

Det siste segmentet er den som vokser raskest, utvilsomt pga baby yoda haha.

Alle merkevarene til Disney blir distribuert over alle fire segmenter, for eksempel Starwars har tv serier på streaming, egne parker (Galaxy’s Edge). De tjener penger på filmer og til slutt Merchandise som Darth wader masker, baby Yoda bamser, lyssabel + morsomme robotter osv.


Dividender:

Disney har midlertidig stoppet dividendene under pandemien, disse kjøpte jeg nylig så har ikke vært med på noen utbetalinger foreløpig!

De kjøpte opp 20th Century Fox for over 70 milliarder dollar og bygger også ut streaming, dette vil kreve mye penger slik at de vil ikke gjenoppta dividendene med det første, men likevel tror jeg på sikt at disse innvesteringene Disney gjør vil sikre meg store dividender i fremtiden.


Muligheter Disney har i fremtiden:


Disney har store planer for streaming, Det kommer mange nye Starwars serier og filmer. Det er i flere tidslinjer slik de gjorde med marvel så bygger dem et univers.

Avatar fikk Disney under oppkjøpet av 20th Century og var den mest innbringende filmen noensinne før Avengers endgame kom! Disney har bygget ut nye Avatar parker som heter Pandora, de satser stort på nye Merchandiser og det kommer tre nye filmer og de kan bygge ut Avatar universet i fremtiden, med serier, spill osv.


Hotstar har 300 millioner brukere i India som pr nå ikke betaler noe, for det er reklame inntekter for Disney, det samme gjelder Hulu hvor de har mulighet for å tjene voldsomt på reklame i fremtiden.


Disney+ ble forespeilet til å ha 60-90 millioner abonnenter innen 2024. i første kvartal 2022 har de nå 137 millioner abonnenter


8 av 9 filmer som tjente over en milliard var Disney i 2019!

Selvom sonu produserte Spider man har Disney en avtale med dem og får en del av billettsalget.

12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Topp 8

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page